.

’νδρας ο πολυγαμικός και Γυναίκα η σεμνή παρθένα: Τα ψέματα γύρω από την ερωτική ζωή

 

 

 

Ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων και η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής είναι θέματα «ταμπού» τόσο για τους άνδρες τόσο και για τις γυναίκες. Μάλιστα, τα δύο φύλα θέλοντας να ανταποκριθούν στα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τον άνδρα «πολυγαμικό» και την γυναίκα «σεμνή και παρθένα» ψεύδονται όταν τους ρωτούν.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό sεx Roles και έγινε με επικεφαλής την Δρ Τέρι Φίσερ. Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν φοιτητές που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

 

Στην πρώτη ομάδα, οι ερευνητές τους έδωσαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με θέματα σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, ενώ ήταν συνδεδεμένοι με έναν ανιχνευτή ψεύδους, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε. Η δεύτερη ομάδα απάντησε χωρίς τη χρήση του ανιχνευτή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας που είχαν την πίεση του ανιχνευτή, απάντησαν ότι είχαν πάει με περισσότερους άνδρες από τις γυναίκες της δεύτερης ομάδας που απάντησαν ότι είχαν σε μικρότερη ηλικία την πρώτη τους σεξουαλική επαφή. Παράλληλα, οι γυναίκες της δεύτερης ομάδας αποδείχτηκε ότι έκαναν τα διπλάσια one night stands σε σχέση με εκείνες της πρώτης.

 

Οι άνδρες της πρώτης ομάδας που ήταν συνδεδεμένοι με τον ανιχνευτή ψεύδους, απάντησαν ότι πήγαν με λιγότερες γυναίκες από τους άνδρες του δεύτερου γκρουπ ενώ παράλληλα είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή σε μεγαλύτερη ηλικία.

’ξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας είχαν πάει με περισσότερους ερωτικούς συντρόφους σε σχέση με τους άνδρες της πρώτης ομάδας. Παράλληλα, οι γυναίκες της δεύτερης ομάδας είχαν κάνει πολλά περισσότερα one night stands σε σχέση με τους άνδρες της δεύτερης ομάδας.
 

 

  Σχετικά άρθρα:

Ξανθές ή μελαχρινές; Ποιό χρώμα μαλλιών αποπνέει δυναμισμό και εξουσία

 

Στοματικός έρωτας: Γιατί είναι περισσότερο Γυναικείο «σπορ»